Teräsprofiilit tuovat rakennuksiin lujuutta ja keveyttä

Teräsprofiilit kaikkeen rakentamiseen

Rakennusteollisuus käyttää yhä enemmän teräsprofiileista valmistettuja runko- ja rakennekokonaisuuksia. Tämä on monella tapaa järkevää, koska teräs on tasalaatuista ja siitä valmistetut rullamuovatut profiilit mittatarkkoja. On edullista suunnitella rullamuovattavia profiileja rakenteisiin niiden nopean valmistusteknologian ansiosta. Teräksellä on hyvä muovattavuus, joten siitä on mahdollista valmistaa monimutkaisiakin poikkileikkausmuotoja pienillä särmäyssäteillä.

Valmistamme teräsprofiilit vuosikymmenien kokemuksella

Kestävät ja monikäyttöiset profiilit valmistetaan rullamuovausteknologialla. Aulis Lundell Oy on Suomessa alan suurin rullamuovaaja, ja se on kehittänyt yli 40 vuoden ajan yli 3000 erilaista teräsprofiilia eri käyttötarkoituksiin. Pääosa tehtaiden tuotantolinjastoista on edelleen omaa tuotantoa ja yrityksen vankka tietotaito takaa laadukkaat ja toimivat terästuotteet. Terästuotteiden mittatarkkuus varmistaa sen, että ne ovat helppoja ja nopeita asentaa. Teräs soveltuu hyvin Suomen vaativiin sääolosuhteisiin ja sen avulla voidaan vastata tulevaisuudessa edelleen kasvavaan ympäristötietoisuuteen ja siihen liittyviin nykyisiin ja tuleviin säädöksiin.

Katso teräsprofiilituotteemme:

Kattavasta tuotevalikoimasta löytyy takuulla sopiva profiili jokaiseen rakennustarpeeseen. Tuotteet valmistetaan teräsohutlevystä rullamuovausteknologialla. Pääset tutustumaan tuoteryhmiin klikkaamalla kuvaa.

Alakattoprofiilit

Teräsprofiilit alakatot

Profiiliratkaisut alaslaskettuihin kattorakenteisiin


Kevytorret Z C U

Kuva

Kevytorsia käytetään sekä kylmiin että lämpimiin tiloihin katoissa ja seinissä.


KOOLARI hattulistat

Kuva

Mittatarkat ja helposti asennettavat profiilit koolauksiin ja levytyksiin.


Termoprofiilit

Teräsprofiilituotteet termoprofiilit

Ulkoseinärakenteisiin soveltuvat teräksestä tuotetut profiilit. Termorankajärjestelmään kuuluu monipuolinen valikoima erilaisia profiileja.


Väliseinäprofiilit

Teräsprofiilit tuotteet väliseinäprofiilit

Monipuolinen valikoima teräksisiä profiileja väliseinän rakenteisiin


Kaarevat Pyörre-profiilit

Teräsprofiilituotteet Kaarevat profiilit

Kaareva muoto valmistetaan kohteessa tarvittavan säteen mukaan tilauskohtaisesti.

Katso teräsprofiilituotevalikoimamme

Teräsprofiilien materiaalista

Teräs on tärkein käyttömetalli. Kaikesta teräksestä noin 30% käytetään rakennusteollisuudessa. Terästä käytetään kantaviin rakenteisiin, pitkiin jänneväleihin ja korkeisiin rakennusrunkoihin sekä ohutlevyrakenteisiin. Suuri lujuus on teräksen ominaisuus, jonka ansiosta teräs poikkeaa muista rakennusaineista kuten tiilestä, betonista ja puusta. Teräksen mekaanisia ominaisuuksia hyödynnetään käyttämällä tuotteissa eri materiaali- laatuja. Rakentamiseen käytetään mm. perusteräksiä, ilmastokorroosiota kestäviä teräksiä ja erikoislujia teräksiä. Vakiomateriaalimme ovat kuumasinkityt DX51D+Z sekä rakenneteräslaatu S350GD+Z. Lisäksi voimme tilauksesta työstää esimerkiksi ruostumatonta RST, tai haponkestävää HST terästä.

Teräsprofiilien etuja

 • Kevyt ja luja: Korkea kestävyys/painosuhde
 • Liitokset ja kiinnitykset helppoja
 • Voidaan valmistaa halutuilla ominaisuuksilla
 • Kosteuden vaihteluilla ei ole merkitystä
 • Raaka-aineensa ansiosta ei pala
 • Laaja valikoima joustavan valmistusmenetelmän ansiosta
 • Hyvä korroosiokestävyys sinkityn materiaalin ansiosta
 • Hyvä kuljetettavuus. Monet terästuotteet voidaan pakata sisäkkäin ja näin säästyy kuljetustilaa. Lisäksi sinkitty materiaali ei ole arka kolhuille.

Teräsprofiileilla saadaan toteutettuja haastaviakin muotoja helposti

Terästuotteiden referenssikohteita

Aulis Lundell Oy:n valmistamia profiilituotteita käytetään hyvin laajasti uudis- ja korjausrakentamiseen Suomessa ja Pohjoismaissa. Tuotteiden hyvä laatu, varmat ja luotettavat toimitukset ja mittatarkka valmistusprosessi takaavat sen, että niiden käyttö tulee lisääntymään edelleen. Teräksestä tuotetuilla profiileilla voidaan korvata esimerkiksi puuta seinien, kattojen ja muiden rakenteiden valmistamisessa. Profiilituotteet sopivat erityisesti kohteisiin, joissa lämpötilan, kosteuden ja painorasituksen pitkäaikaiset vaihtelut edellyttävät mahdollisimman suurta tasalaatuisuutta.

Alakattoprofiilit

Alaslaskettujen kattorakenteiden tärkeimpiä vaadittavia ominaisuuksia ovat kestävyys ja keveys. Terästuotteet ovat tähän täydellinen ratkaisu. Aulis Lundell Oy:n valmistamilla GK Alakattorangoilla päästään palonkestävyysluokkaa EI30 ja se tarkoittaa, että rakenne suojaa tulen leviämiseltä 30 minuuttia. Katso alakattoprofiilien referenssikohteitamme täältä.

Ulkoseinäprofiilit

Ulkoseinät ja julkisivut voidaan tehdä hyvin näyttäviksi ja arkkitehtuuristen suunnitelmien mukaisesti, kun käytetään profiileita. Termoprofiilit eli lämpörangat takaavat sen, että kylmäsilta katkeaa ja rakennukselle saadaan parhaat mahdolliset lämmöneristävyysarvot. Katso kohteita, joissa on käytetty terästuotteitamme ulkoseiniin ja julkisivuihin.

Väliseinäprofiilit

Väliseinien runkorakenteena käytettävillä terästuotteilla saadaan aikaan kestävä rakenne helposti ja kustannustehokkaasti. Sen lisäksi näillä mittatarkoilla tuotteilla on pieni hukkaprosentti ja korkeatasoinen laadunvarmistus. Kun puisten väliseinärankojen sijaan käyttää teräksestä tuottettuja väliseinäprofiileita, saa nopeasti valmista, kun mittailu- ja sahailuvaihe jää pois. Katso esimerkkejä referenssikohteista, joissa on käytetty Aulis Lundell Oy:n väliseinäprofiilituotteita.

Teräsprofiilit valmistuvat tehtaallamme Saukkolassa

Vaadi laatua - valitse luotettava terästuotteiden valmistaja

Aulis Lundell Oy aloitti profiilien valmistuksen ensimmäisenä Suomessa. Toimintamme on sertifioitu vuodesta 2004 ISO 9001 mukaisesti. Kuulumme tilaajavastuu.fi rekisteriin ja teräsrakenteemme ovat CE-merkittyjä vuodesta 2007 alkaen. Kaikki tuotteet valmistetaan tilauksesta, nopeilla ja joustavilla toimituksilla.

CE-merkintä ja suoritustasoilmoitus

Rakennustuoteasetuksen (305/2011/EU) mukaan CE-merkintä on pakollinen niille rakennustuotteille, joihin sovelletaan eurooppalaisia harmonisoituja tuotestandardeja 1.7.2013 alkaen. Kiinnittämällä CE-merkinnän tuotteeseen vakuutamme tuotteen noudattavan kaikkia asiaankuuluvia määräyksiä terveyden, turvallisuuden ja ympäristönsuojelun kannalta. Suoritustasoilmoitus eli Declaration of Performance (DoP). Verkkokaupastamme löydät tuoteryhmäkohtaisesti valmistamastamme rakennustuotteesta DoP:in, eli "Lataa DoP" -tekstin, joka näkyy tuotteen alussa, ja saat ladattua DoP:in aina käyttöösi.

Teräsprofiilien ympäristöseloste eli EPD

EPD (Environment Product Declaration) on asiakirja, joka sisältää tietoa tuotteen ympäristövaikutuksista sen koko elinkaaren ajalta. Rakennuksen hiilijalanjäljen laskenta tulee pakolliseksi vuonna 2025. EPD perustuu kansainvälisiin standardeihin ja on ISO 14025 -standardin mukainen, sertifioitu tyypin III ilmoitus. Asiakirjan tarkistaa ja vahvistaa riippumaton kolmas osapuoli.

Lundell-Profile -teräsprofiilituotteilla on EPD ympäristöselosteet:

 1. Ekologinen Gypsteel -teräsprofilen EPD
 2. Rakenneteräsrakenteiden EPD
 3. Kevytrakenneprofiilien EPD
 4. Liune EPD

Teräsprofiilit voidaan kierrättää

Teräsprofiili on kierrätettävä

Valmis teräsrakenne ei kuormita luontoa ja materiaalina teräs kestää käytössä pitkään. Teräsosia on mahdollista kierrättää sellaisenaan helppojen liitostensa ansiosta. Suomessa on toimiva kierrätysjärjestelmä, jonka avulla saadaan lähes kaikki käytöstä poistettu teräs kiertoon. Teräksen erottaminen on helppoa ja se voidaan sulattaa ja käyttää uudelleen monta kertaa ja jos teräs jäisi luontoon, se palautuisi aikanaan samoiksi mineraaleiksi, joista se on valmistettu.

Teräksen raaka-aineesta noin puolet on kierrätysromua. Terästehtaat noudattavat ympäristölainsäädäntöä ja -sopimuksia sekä ISO 14001 -ympäristöstandardia. Teräsosat ovat kevyitä kuljettaa verrattuna esimerkiksi betoniin. Mitä kevyempiä ja valmiimpia teräsosat ovat, sitä tehokkaampaa on niiden kuljetus ja käyttö.