Moduulitalo Aulis Lundell Oy

Moduulitalo

Teräsrunkoinen, tehtaassa valmistetuista moduuleista koottava talo vastaa tämän päivän asumisen vaatimuksiin. Muuntojoustavat tilaratkaisut, joita moduulitalossa pystytään helposti toteuttamaan, sopeutuvat sekä ihmisten että rakennusmääräysten tarpeiden muutoksiin. Ajatus moduulitalon siirrettävyydestä on syntynyt ihmisten nykyisistä ja tulevaisuuden tarpeista.

Teräsrakenteisen moduulitalon kehittäminen on Aulis Lundell Oy:lle osa yhtiön strategiaa tuottaa korkean lisäarvon rakennustuotteita. Yhtiö valmistaa muun muassa teräsrunkoisia väliseinä- ja liukuovielementtejä, alakattoja ja lattioita sekä teräsrankoja ja niihin perustuvia julkisivujärjestelmiä. Pitkälle jalostetut tuotteet lisäävät tarkkuutta ja tehokkuutta rakentamisessa. Kaikki moduulit valmistetaan pysyven rakennusten rakennusmääräyksillä.

– Innovaatioprosessimme on tuottanut myös monia ratkaisuja moduulirakentamiseen. Moduulitalot ovat nopeita koota, ja sopivat vaikkapa laadukkaiksi työmaa-asunnoiksi, sillä talotekniikka saadaan rakenteiden sisään jo tehtaalla. Samat ratkaisut sopivat myös asuntorakentamisen moduuleiksi, kun rakentamiseen halutaan parasta elinkaarilaatua, kertoo yrityksen toimitusjohtaja Leena Lundell.

Talomoduulit on valmistettu helposti muunneltaviksi. Kun ajat ovat epävarmat, muunneltavat rakennukset vastaavat tarpeeseen. Ne joustavat, kun tilanteet tai tarpeet muuttuvat. Moduulitalon koko ja muoto ovat muunneltavissa vastaamaan juuri senhetkistä tarvetta. Teräsrunkoinen moduulitalo on helposti liikuteltavissa, joten se voi kiireellisen tarpeen tullessa kohota paikalleen vain parissa päivässä. Pääasiallinen rakennusmateriaali on teräs, ja tuotantotavan ansiosta moduulin voi kierrättää, eli sitä voidaan siirtää ja käyttää uudelleen, ja se voi palvella kiertokulkunsa aikana useissa käyttötarkoituksissa.Aulis Lundell Oy:n valmistamilla talomoduuleilla on vähintään 50 vuoden takuu.

Moduulitalon esimerkkijulkisivu

Moduulitalo muuntautuu kaikkiin elämäntilanteisiin

Teräsrunkoinen, tehtaalla valmiiksi rakennettu moduulitalo vastaa asumisen unelmiin.Suomalaisen unelmakotina pidetään omakotitaloa, ja Aulis Lundell Oy:n kehittämien moduulien ratkaisut tähtäävät siihen, että asuminen on mahdollisimman helppoa ja viihtyisää. Yhä useampi suosii rakentamisen helppoutta valiten mahdollisimman valmiin toteutusratkaisun ja muokkaa sen mieleisekseen. Tämän päivän omakotitalon rakenneratkaisuissa suositaan myös ekologisuutta ja energiatehokkuutta. Omakotitalojen pohjaratkaisuissa näkyy trendi, jossa pyritään optimoimaan tilankäyttö. Tämä korostuu etenkin makuu-, työ- ja vierashuoneissa, joista nipistetään neliöitä yhteisille tiloille.

ProModi oli moduulitalo Lohjan asuntomessuilla 2021

Lohjan asuntomessuille kesällä 2021 valmistui ProModi, joka on esimerkki Aulis Lundell Oy:n moduulitalotuotannosta. ProModi on valmistettu kokonaan liikuteltavista teräsmoduuleista tehdashallissa Lohjalla. Erikoisesta rakennustavastaan huolimatta ProModi on kaikki toiveet täyttävä täysiverinen talo, jossa on hyvä asua. Talossa on paljon uusia ja erilaisia ratkaisuja. Se on ensinnäkin teräsrunkoisena hyvin kevyt. Lisäksi talo on helposti siirrettävä ja hinnaltaan kilpailukykyinen. Elinkaaren lopussa moduulin runko kierrätetään 95 %:sti, tai käytetään uudestaan vain uusimalla pinnat ja näin moduuli on periaatteessa ikuinen.

Lue lisää Promodista ja sen suunnittelusta

Moduuli Helmi on taiteellinen teräsmoduuli

Ikuinen teräs – kestävän rakentamisen tulevaisuus

Moduulitalon runko tehdään kierrätettävästä ja turvallisesta teräksestä. Kestävä elinkaarilaatu syntyy pitkäjännitteisen ja vastuullisen työn tuloksena, mitä teräsrakenteisen moduulitalon luoja Aulis Lundell Oy on toteuttanut 40 vuotta. Teräsrakentamisen konkarina tuotteiden pitkäkestoisuus ja ympäristön haittavaikutusten vähentäminen ovat olleet yrityksen tavoitteena pitkään.

Teräs moduulitalon runkomateriaalina tuo rakenteeseen ainutlaatuisen lujuuden ja keveyden yhdistelmän: moduuli, jossa on teräsrunko painaa yli kolmasosan vähemmän kuin vastaava puurunkoinen moduuli!

Teräs materiaalina on kierrätettävä ja ekologinen – pientalon runkokomponenttien valmistamiseksi riittää neljä autonromua, eikä esivalmistetuista komponenteista synny jätettä. Tarvittaessa jokainen teräskomponentti voidaan irrottaa ja käyttää uudelleen, ja käyttöajan päätyttyä teräsrunko voidaan kokonaisuudessaan kierrättää. Tiesitkö, että terästä kierrätetään enemmän kuin paperia?

Lisätietoja moduulirakentamisesta ja muuntojoustavista teräselementeistä:myynti@www.aulislundell.comja 0207 341 400

Katso täältä, mitä mahdollisuuksia moduulitoimitukseen kuuluu

Katso täältä, mitä mahdollisuuksia moduulitoimitukseen kuuluu

Moduulitalo valmistumassa Lohjan Muijalassa

Asukasviihtyvyys ja laadukkuus kustannustehokkaasti

Moduulirakentaminen sopii erittäin hyvin uudisrakentamiseen. Kun moduuleista suunnitellaan esimerkiksi omakotitaloa, mahdollisia muotoja ja sijoituspaikkoja on runsaasti, eikä rakennus näytä ulospäin siltä, että se olisi rakennettu valmiista moduuleista. Moduulitaloa suunniteltaessa järjestelmään voidaan liittää kaikki uudiskohteeseen haluttu talotekniikka, dataverkot, aurinkokeräimet ja -paneelit sekä haluttu energiamuoto. Moduulitalo on täysiverinen ja kaikki toiveet täyttävä omakotitalo, jossa asukkaat viihtyvät.

Perinteisesti moduulirakentamisella ajatellaan monesti työmaaparakkeja tai tehtaalla valmiiksi koottuja rakennuksen tilaelementtejä. Moduulirakentaminen on kaikkea tätä, mutta myös nopeaa, kustannustehokasta ja joustavaa tulevaisuuden rakentamista. Aulis Lundell Oy:n valmistamat laadukkaat ja monikäyttöiset tilaelementit eli moduuliyksiköt on suunniteltu niin, että ne sopivat paitsi viihtyisiksi väliaikaistiloiksi, myös hyvän asumisen takaaviksi omakotitaloiksi. Kaikki talomoduulit ovat laadukkaasti rakennettuja, ja niissä on hyvä ja terve sisäilma.

Moduulirakentamisen vaiheet

  • Suunnittelemme moduulitalokokonaisuuden yhdessä asiakkaan kanssa.
  • Valmistamme moduulit kuivassa tehdastilassa, ja tällä varmistamme rakennuksen laadun.
  • Moduulien yleiset koot: korkeus 3,5m x leveys 3,5m x pituus 9m.
  • Toimitamme valmiit moduulit työmaalle FCA tehdas.
  • Ei pitkiä rakennusaikoja työmaalla
  • Säästää perustuksissa
  • Pienentää kokonaiskustannuksia

Lue lisää moduulirakentamisesta

Moduulitalon teräsrunkoa

Moduulitalon teräsrunkoaModuulitalon huone valmistumassa

Moduulitalon huone valmistumassaEsimerkki moduulitalon sisätiloista

Esimerkki moduulitalon sisätiloista

Teråsrunkoiset moduulit ovat kevyitä

Teräsrunkoiset moduulit ovat kevyitä


Rekka kuljettaa moduuleita

Rekka kuljettaa moduuleita


Moduulit muuttumassa taloksi asuntomessualueella

Moduulit muuttumassa taloksi asuntomessualueella


Kesämökki moduulista - Modi Villa

Kesämökki moduulista - Modi Villa


 Moduulitalo ProModi Lohjan asuntomessuilla

Moduulitalo ProModi Lohjan asuntomessuillaProModin valmis julkisivu

ProModin valmis julkisivu