Moduulirakentaminen lisää laatua ja vähentää kustannuksia

Tehtaassa valmistetut asunto-, sairaala- tai toimistomoduulit ovat helppo ja turvallinen tapa rakentaa nopeasti. Muuntojoustavat tilaratkaisut sopeutuvat sekä ihmisten että rakennusmääräysten tarpeiden muutoksiin. Moduulin runko tehdään kierrätettävästä ja turvallisesta teräksestä.

Teräs moduulin runkomateriaalina tuo rakenteeseen ainutlaatuisen lujuuden ja keveyden yhdistelmän: moduuli, jossa on teräsrunko painaa yli kolmasosan vähemmän kuin vastaava puurunkoinen moduuli!

Moduulirakentaminen kasvaa Suomessa

Teräs materiaalina on kierrätettävä ja ekologinen. Pientalon runkokomponenttien valmistamiseksi riittää neljä autonromua, eikä esivalmistetuista komponenteista synny jätettä. Teräs ei kärsi kosteudesta ja – toisin kuin monet luulevat – sillä saa paremmin katkaistua kylmäsillan kuin puulla tai betonilla. Moduulirakentaminen säästää ympäristöä, materiaaleja ja rakentamiseen kuluvaa aikaa.

– Kun osat valmistetaan kontrolloidussa ympäristössä ja kokoonpano tapahtuu nopeasti, kosteusvaikutukset pystytään minimoimaan sekä maksimoimaan paras sisäilman laatu, kertoo Aulis Lundell Oy:n hallituksen puheenjohtaja Leena Lundell.

Lundell Mod on muuntojoustava

Moduulirakentamisen etuja

  • Moduulit on helppo yhdistää suuriksikin kokonaisuuksiksi, joihin moduuleita voi lisätä ja mahdollisesti myös poistaa
  • Muuntojoustavia ja lisäksi siirrettäviä
  • Mahdollisia käyttökohteita: Hotellihuoneet, sairaala-moduulit ja omakotitalot sekä lisä- ja täydennysrakentaminen
  • Voidaan pinota 1–4 kerrosta päällekkäin ilman ulkoista runkorakennetta; tekniikka asennetaan korotuslattian ja alas lasketun katon sisään huonekorkeutta uhraamatta ja kytketään kohteen mukaan


Mahdollisia käyttökohteita

Moduulirakentamista voidaan soveltaa yhtä hyvin omakotitalojen kuin rivi- ja kerrostalojen tai julkisten rakennusten rakentamisessa. Viime aikoina moduuleita on sovellettu esimerkiksi tilapäisissä koulurakennuksissa, kun väistötiloina käytettävät tilaelementit on suunniteltu ja toteutettu moduulirakentamisen periaatteilla. Moduulirakentaminen soveltuu myös esimerkiksi sarjatuotantoon, vaikkapa sairaalan laajennuksen yhteydessä tarvittaviin samanlaisiin huoneisiin. Sarjatuotanto pudottaa rakentamiskustannuksia huomattavasti.

Mihin moduulirakentamista voidaan käyttää?

  • Asuinrakennukset
  • Sairaalat ja palvelutalot
  • Vapaa-ajan tilat ja urheilutilat
  • Liiketilat, toimisto – ja työtilat
  • Kaupat
  • Ravintolat

Modi Villa Mökki

Moduulirakentaminen säältä suojassa vähentää riskejä

Moduulirakentamisessa kokonaiset huonetilat rakennetaan tehtaalla haluttuun valmiusasteeseen ja kuljetaan säältä suojattuna työmaalle, jossa niistä kootaan haluttu kokonaisuus. Kokonaisia rakennuksia voidaan tehdä perinteistä työmaarakentamista nopeammin: työmaalla talo voi moduulirakentamisen avulla nousta jopa tunneissa.Teräksestä valmistettujen moduulielementtien mittatarkkuus nopeuttaa työmaalla tehtävää asennusta. Mittatarkkuudella voidaan vähentää niitä mahdollisia korjaustöitä, jotka aiheuttavat lisää kustannuksia työvoiman ja raaka-aineiden suhteen.

Ei ikäviä yllätyksiä kosteuden tai sisäilman kanssa

Moduulirakentaminen täydellinen ratkaisu myös silloin, kun halutaan välttyä ikäviltä home- ja sisäilmaongelmilta. Tilat rakennetaan lämpimissä tuotantotiloissa Lohjan tehtaalla vedenpitäviksi, jolloin ne eivät pääse altistumaan säälle missään vaiheessa.Kaikki, minkä päällä ei ole kattoa tai muuta suojaa, kastuu sateessa. Suurin osa rakennusten kosteusongelmista johtuu rakenteiden kastumisesta jo rakennusvaiheessa. Ulkona rakennettaessa ollaan aina enemmän tai vähemmän sääolosuhteiden armoilla, vaikka kuinka suojattaisiin.

Hyvän laadun takaavat laatuvarmistetussa prosessissa ja kuivissa tehdasolosuhteissa valmistetut moduulit. Kun rakentaminen tapahtuu tasaisella lattialla, työ on nopeaa ja tarkkaa ja sitä on helppo valvoa. Myös työtapaturmia sattuu vähemmän lämpimissä sisätiloissa. Moduulien elementit ovat valmiiksi testattuja ja tasalaatuisia. Moduuleista rakennettu tila on helppo huoltaa. Lisäksi yleistä paloturvallisuutta lisää se, että moduuli on metallirakenteinen.

Lisätietoja Aulis Lundell Oy:n moduulirakentamisesta ja muuntojoustavista teräselementeistä: myynti@aulislundell.com ja 0207 341 400

Ota yhteyttä myyntiimme, kerromme lisää moduulirakentamisesta


Moduulirakentaminen tapahtuu sisätiloissa. Runkona on luja rakenneteräs

Moduulirakentaminen tapahtuu sisätiloissa. Runkona on luja rakenneteräs


Moduulirakentaminen on muuntojoustavaa: Moduulin sisätilat voidaan muokata kulloiseenkin tarpeeseen sopivaksi

Moduulirakentaminen on muuntojoustavaa: Moduulin sisätilat voidaan muokata kulloiseenkin tarpeeseen sopivaksiModuulirakentaminen on muuntojoustavaa: Moduuleista rakennettu talo voi näyttää ulkoapäin vaikkapa tältä

Moduuleista rakennettu talo voi näyttää ulkoapäin vaikkapa tältä