Paluumuuttaja | Keijo Kuunila

Keijo Kuunila

Siitä on nyt aika tarkalleen 30 vuotta, kun Keijo Kuunila aloitti ensimmäisen kerran työt Aulis Lundellilla. Vuosi oli laman lamaannuttanut 1991, kun Kuunila marssi sisään Saukkolassa sijainneeseen tuotantohalliin.

– Aulis Lundell Oy oli silloin vielä pieni yritys. Tuotannossa oli muutama henkilö, ja teimme puhtaasti rankabisnestä: termoa ja orsia. Valmistimme kaikki koneetkin itse, Kuunila muistelee. Yrityksen ydinvoima, eli ennakkoluuloton kekseliäisyys, oli jo silloin nähtävissä.

– Auliksen kanssa siinä pyörittelimme kaikenlaista. Kun inspiraatio iski, marssimme suunnittelupöydän äärelle yläkertaan. Päivän päätteeksi laskeuduimme tuotannon puolelle työstämään kokeiluja ja aamulla lähdimmekin sitten myymään. Toiminta oli lennokasta ja siinä etsittiin uraa yrityksen tulevaisuudelle, Kuunila kuvailee.

Vastassa uusi sukupolvi insinöörejä

Vuonna 1997 Kuunila vaihtoi muihin tehtäviin. Hän ehti toimia 20 vuoden ajan erilaisissa tuotannon johto- ja kehitystehtävissä maailmalla, kunnes sopiva paikka aluemyyntipäällikkönä Aulis Lundell Oy:ssä kutsui takaisin.

– Nyt vuonna 2022 tämä on aivan eri yritys kuin pois lähtiessäni. Kasvu ja kehitys on ollut huimaavaa. Pelkästään meitä myyjiäkin on useampi. Alku on ollut uuden opettelua, sillä tuotteita on vuosien varrella tullut valtavasti lisää, ja tuotannonohjausjärjestelmä vaatii perehtymistä, hän kertoo.

Kuunila vastaa myynnistä Pohjois-Suomessa, Pohjois- ja Keski-Pohjanmaalla, Päijät-Hämeessä, Keski-Suomessa, Etelä-Savossa ja Etelä-Karjalassa. Auton mittariin kertyy siis kymmeniä tuhansia kilometrejä vuodessa.

– Mies on otettu kentällä hyvin vastaan. Alalle on tullut paljon uusia insinöörejä, jotka eivät vielä tunne meitä ja tuotteita. Tässä on kyse uraauurtavan kevytrakentamisen perimän siirrosta uudelle sukupolvelle.

Keijo Kuunila

Myyntipäällikkö
Pohjois-Suomi, Pohjois- ja Keski-Pohjanmaa,
Päijät-Häme, Keski-Suomi, Etelä-Savo, Etelä-Karjala
Puh 0103 847916
keijo.kuunila(at)www.aulislundell.com