HINNOITTELUMME PÄIVITTYY

Lupasimme joulukuussa palata kuumasinkityn teräksen hinnankorotuksesta johtuviin uusiin teräsprofiilin hintoihin. Hyvät uutiset ovat, että varmistamme toimituksiinne halutun raaka-aineen ja takaamme, että toimitukset ovat nopeita ja laadukkaita kuten tähänkin asti.

Teräsprofiilien hinnat tarkistamme 29,3% 1.3.2021 alkaen. Kaikki tammikuussa tehdyt tilauksettulevat vielä nykyisellä hinnalla, mutta sen jälkeen kaikki toimitukset ja sopimustoimitukset tulevat uusilla hinnoilla. Tämä koskee vain Lundell-Profile terästuotteita.

Teräksen raaka-ainemarkkinat käyttäytyvät tavalla, jollaista ei olla ennen nähty. Emme ole koskaan joutuneet kohtamaan näin voimakasta aaltoilua raaka-aineen hinnanmuutoksissa. Materiaalihinnaltaan teräs on yleensä vakaa mutta tämä on nyt uusi normaali. USA:n heikko dollari vaikuttaa teräksen maailanmarkkinahintaan. Rahaa on painettu paljon mutta niiden sijoituskohde on ilmeisesti vielä epäselvää. Kiinan vuodenvaihdetta odotetaan, sillä se voi rauhoittaa teräsmarkkinat joltakin osin. Terästehtaiden raaka-aineen hinnat lähtevät ehkä laskuun vasta viimeisellä kvartaalilla, jolloin uudet ja toivottavasti laskevat teräsprofiilihinnat tulevat voimaan vuodenvaihteessa 2022. Varmistamme kaikin keinoin, että saamme kohteisiinne materiaalia. Terästehtaat ovat sulkeneet masuuneja ja masuuniteräksen hinta on kaksinkertaistunut. Terästehtaat ovat aiheuttaneet materiaalipulaa, jolla taas osaltaan on vaikutusta tämän hetken tilanteeseen. MEPS:in viralliset taulukot osoittavat, että raaka-aine on noussut yli 30% mutta todellisuus tulee olemaan lähempänä 50% kun materiaalit ehkä lopettavat hinnannousun kesän aikana.

Kaikesta huolimatta teräs on luja ja kestävä, sekä rakennusteollisuuden prosessissa vähähiilinen kiertotalouden mallimateriaali. Laajemmin lisää vähähiilisestä teräsrakentamisesta » www.pyörre-talo.fi.

Hinnoittelumme päivittyy 2021