Väliseinärangat teräksestä

Väliseinärangat teräksestä

Aulis Lundell Oy:n valmistamilla teräksenlujilla rakenteilla on monia etuja. Teräksestä valmistetut väliseinärangat ovat helppoja käsitellä ja asentaa. Materiaali on lujaa ja ympäristöystävällistä koko elinkaarensa ajan. Teräs on 100% kierrätettävää myös elinkaaren loppuvaiheessa. Teräksisillä väliseinäprofiileilla saadaan tehokkaasti aikaan kestävä rakenne. Sen lisäksi näillä mittatarkoilla tuotteilla on pieni hukkaprosentti ja korkeatasoinen laadunvarmistus.

Teräsranka on väliseinien rakentamiseen suunniteltu runkojärjestelmä, joka soveltuu erinomaisesti sekä korjaus- että uudisrakentamiseen. Teräsranka on valmistettu sinkitystä teräksestä. Rangat, kiskot ja muut osat ovat mittatarkkoja, ja niiden mitoituksessa on otettu huomioon erilaisten eristeiden sekä rakennuslevyjen yleisimmät mitoitukset.

Rankojen asennus on erittäin nopeaa ja helppoa. Erikoistyökaluja ei tarvita, koska rungon osat toimitetaan määrämittaisina. Korkean esivalmistusasteen johdosta työmaalla saavutetaan kustannussäästöjä materiaalihukan ja työvirheiden pienentyessä.

Katso väliseinärankatuotteemme

Teräsrunkoisen väliseinän etuja:

väliseinäranka

 • Mittatarkka rakenne ja aina suora ranka
 • Kevyet liikutella
 • Hyvä asennusergonomia
 • Helppo ja nopea asennus
 • Teräsrankaa voidaan jatkaa teleskooppisesti
 • Kustannustehokas: säästää aikaa, materiaalia ja pinta-alaa
 • Rangat toimitetaan aina oikean pituisina ja valmistetaan tilauksesta määrämittaan
 • Paras ääneneristävyys yksinkertaisella rungolla ja Liunen liukuvalla väliovella
 • Terästuotteet luokitellaan ja rinnastetaan rakennustuotteiden vähäpäästöiseen ja parhaaseen M1-luokkaan.
 • Rakennustyömaa pysyy pölyttömänä ja siistinä, kun valmiiksi oikeaan mittaan katkaistuja teräsprofiileja ei tarvitse sahailla, eikä niiden pinnasta irtoa pölyä.
 • Sinkityt teräsprofiilit eivät vaurioidu kastuessaan lyhytaikaisesti ja niitä voidaan varastoida myös ulkona työmaalla.
 • Terästuotteiden pinta ei muodosta otollista alustaa homeille
 • Terästuotteet ovat palamattomia, eivät aiheuta palokuormaa tai osallistu paloon
 • Teräksinen väliseinäranka on ekologinen, siitä kertoo ympäristöseloste EPD

Onko väliseinärangoilla ergonomisia eroja?

Nippu teräsrankoja painaa vähintään 50% vähemmän kuin vastaavan kokoinen nippu puisia väliseinärankoja. Ergonomiset teräsrangat kuormittavat tutkitusti jopa 14% vähemmän rakentajan lihaksia.Valmistamme Suomessa Gypsteel-tuotteet, joiden patentoitu (Hadley Industries Overseas Holding LTD) valmistustekniikka optimoi teräksen ominaisuuksia, jolloin teräsrankoja voidaan keventää tinkimättä rakenteen vahvuudesta tai suorituskyvystä.Profiilien keveyden ja ergonomisuuden ansiosta rakenne on kevyt ja nopea asentaa. Levyjä kiinnitettäessä ruuvit uppoavat helpommin ja pureutuvat teräsrankoihin paremmin. Teräsrankojen materiaalin rakenteen ansiosta riskiä ruuvien korkkaamiselle ei ole, ja myös rankojen katkaiseminen on helpompaa.

Gypsteelin edut työergonomiassa ovat kiistattomat, selviää Työterveyslaitoksen tutkimuksesta. Tutkimusryhmä selvitti viiden koehenkilön ylävartaloon ja käsiin kiinnitettyjen antureiden avulla kipsilevyjen asentamisesta aiheutuvaa rasitusta, kun kiinnitys tapahtui erityyppisiin teräsrankoihin.Lue lisää teräsrankojen ergonomiatestistätäältä»

Väliseinärangallakin on väliä

Kun rakennetaan tai remontoidaan, valitulla rakennustuotteella on aina suuri merkitys lopputulokseen. Kestävä ja laadukas lopputulos on mahdollista vain, kun tuote on laadukas, ja laadun varmistaa helpoiten, kun valitsee tuotteen, jolla on asetusten mukaiset CE -merkinnät ja suoritustasoilmoitukset (DoP). Nämä ovat paitsi merkkejä laadukkaista ja standardoiduista rakennusmateriaaleista, ne myös helpottavat rakennustuotteiden ominaisuuksien vertailua ja kertovat rakennustuotteelta todennettavaksi vaadittavat ominaisuudet yhdenmukaisella eurooppalaisella tavalla.

Aulis Lundell Oy:n väliseinien rakentamiseen tarkoitetuilla teräsrangoilla on CE- merkintöjen ja suoritustasoilmoitusten lisäksi EPD-ympäristöseloste. EPD-seloste auttaa rakentajia ja suunnittelijoita saamaan kestävien valintojen tueksi sertifioitua tietoa tuotteen elinkaarenaikaisista ympäristövaikutuksista. Kuhunkin tuotteeseen liittyvät, ladattavat suoritustasoilmoitukset löytyvät nettisivujemme Tuotteet-osiosta, kunkin tuotteen alta.

Äänet kuriin väliseinärakenteella

Teräs-kipsi -yhdistelmä on tutkituin, ominaisuuksiltaan paras, ja kokonaishinnaltaan edullisin rakenne. Vaaditut ääneneristysarvot on mahdollista saavuttaa yksinkertaisemmalla väliseinärakenteella, kuin puuta käytettäessä. Sigman muotoinen XR- teräsranka tarjoaa tutkitusti parhaan äänieristyksen väliseiniin, kun levytyksessä käytetään kipsilevyä. Lue lisää väliseinien ääneneristyksestä täältä»

Väliseinärankatuotteemme

Väliseinärakenteisiin tarkoitetut teräsrangat ovat 42-150 mm leveitä ja ne asennetaan teräskiskoihin. Rakenne muodostaa elämättömän rungon kipsilevyrakenteelle. Järjestelmällä voidaan rakentaa erityyppisiä seiniä kodin huoneiden vaatimustason mukaisesti.Leveydeltään 66 mm olevalla teräsrangalla ja 2x13 mm kipsilevyllä syntyy standardin mukainen 92 mm väliseinärunko. Liunen liukuvan välioven teräksinen runkoelementti on erityisesti kehitetty 92 mm seinäkoolle.

Teräsranka

Teräsrangat eli teräsprofiilit ovat väliseinärakenteen pystysuoria runkoja. Ne ovat hyvin keveitä ja nopeita asentaa. Ruuvit uppoavat ja pureutuvat hyvin teräsrankaan, jossa on patentoitu UltraSTEEL®-pinta. Teräsprofiilin pinnan muotoilun tuoman kitkan ansiosta Gypsteel -teräsangat ja kiskot pysyvät hyvin yhdessä ilman erillistä kiinnitystä. Tämä helpottaa työskentelyä ja lisää myös työturvallisuutta. Gypsteel teräsprofiilit valmistetaan Hadley Groupin patentoimalla rullamuovaustekniikalla, jossa sinkityn teräsohutlevyn paksuutta kasvatetaan ja lujitetaan. Näin teräksen ominaisuuksista saadaan kaikki hyöty irti ja parannetaan asennusvaiheen suorituskykyä ja valmiin rakenteen lujuutta.

Väliseinärakenteeseen tarkoitetun teräsrangan poikkileikkaus on epäsymmetrinen. Siten kaksi rankaa on limitettävissä teleskooppisesti sisäkkäin.Teräsrangassa on valmiit aukotukset; villakieleke pitämään villaa paikoillaan ja sähkövetoja varten on aukaistava läppä.

Teräskiskot

Väliseinärakenteen vaakasuorat osat, teräskiskot, jatketaan aina päittäisjatkoksella rungon rakentamisen yhteydessä. Teräsrunkoisten väliseinärakenteiden kiskoja saa usealla eri laippakorkeudella, joten jokaiseen tarkoitukseen löytyy varmasti sopiva teräskiskomalli.

Katso väliseinärankatuotteemme

Väliseinärankatuotteiden referenssejä

Teräsranka on helppo ja nopea tapa asentaa kiinteistön väliseinät. Kun ne levyttää kipsillä, syntyy elämätön väliseinärakenne.Teräsrakentaminen on myös hyvin monipuolista. Järjestelmät ja tekniikat sopivat rakenteisiin kerrostaloissa, liiketiloissa ja julkisissa rakennuksissa sekä omakotitaloissa.
Katso täältä, millaisissa kohteissa teräsrankaisia väliseiniä on viime aikoina rakennettu Aulis Lundell Oy:n tuotteilla »

Väliseinälaskuri laskee tarvittavat teräsrangat

Teräsrankaisille väliseinille olemme suunnitelleet laskurin, joka laskee puolestasi, mitä tuotteita tarvitaan, ja kuinka paljon. Anna vain vaaditut tiedot, valitse haluamasi tuotteet, ja laskuri ilmoittaa sinulle hinta-arvion.Laskurilla näet nopeasti teräsrankasiten väliseinien rakentamiseen tarvittavat tuotteet, ominaisuudet, määrät ja pituudet. Väliseinälaskurin löydät osoitteesta https://www.aulislundell.com/valiseinalaskuri, ja kaikkien Väliseinäprofiilit -tuotteidemme välilehdiltä.