Teräsranka on kevyt ja ergonominen valinta työmaalle

Valmistamme Suomessa Gypsteel-tuotteet, joiden patentoitu (Hadley Industries Overseas Holding LTD) valmistustekniikka optimoi teräksen ominaisuuksia, jolloin teräsrankoja voidaan keventää tinkimättä rakenteen vahvuudesta tai suorituskyvystä.

Profiilien keveyden ja ergonomisuuden ansiosta rakenne on kevyt ja nopea asentaa. Levyjä kiinnitettäessä ruuvit uppoavat helpommin ja pureutuvat teräsrankoihin paremmin. Teräsrankojen materiaalin rakenteen ansiosta riskiä ruuvien korkkaamiselle ei ole, ja myös rankojen katkaiseminen on helpompaa.

Ergonominen gypsteel teräsranka


”Siihen on kevyempi ruuvata”: Gypsteelin ergonomiatestien tulokset puhuvat asentajaystävällisyyden puolesta

Gypsteelin edut työergonomiassa ovat kiistattomat, selviää Työterveyslaitoksen tutkimuksesta. Tutkimusryhmä selvitti viiden koehenkilön ylävartaloon ja käsiin kiinnitettyjen antureiden avulla kipsilevyjen asentamisesta aiheutuvaa rasitusta, kun kiinnitys tapahtui erityyppisiin teräsrankoihin.

Gypsteel kuormitustestin tuloksia

  • Koehenkilöt kokivat eri kehonosien kuormittumisen alenevan 3-14prosenttia käytettäessä Gypsteel-rankaa perinteisen rangan sijasta.
  • Koehenkilöiden hengitys- ja verenkiertoelimistön kuormitus oli Gypsteel-rankaan ruuvattaessa 2prosenttia alhaisempi kuin perinteiseen rankaan ruuvattaessa.
  • Hartia- ja olkaseudun lihasten mitattu aktiviteetti aleni 4-6prosenttia käytettäessä Gypsteel–rankaa perinteisen rangan sijasta.
  • Gypsteel-ranka oli parempi voimantarpeen, rasittavuuden, työasennon ja käyttömukavuuden suhteen kuin perinteinen ranka. Gypsteel–ranka koettiin joutuisimmaksi ja perinteinen ranka eniten aikaa vaativaksi.
  • Gypsteelrangan paremmuutta perusteltiin: "ruuvi menee helposti läpi", "siihen oli keveämpi ruuvata" ja "se vaati vähemmän vartalon kiertoliikettä".

– Meillä on Gyprocin kanssa vuosikymmenien mittaisen yhteistyön tuloksena käsissämme todellinen innovaatio, joka tekee kevytrakentamisesta entistä kevyempää, nopeampaa ja monipuolisempaa, Leena Lundell sanoo.

Lue lisää ergonomiatestistätäältä.


Skanskalla työskennellään turvallisesti - tai ei ollenkaan

Väliseinän rakentaminen

- Ihmisistä välittäminen on Skanskalle tärkeää. Panostamme paljon turvallisuuteen, terveyteen ja hyvinvointiin, vahvistaa Sinikka Lieho Skanskan Nordic Procurement -yksiköstä.

Skanskalla mietitään Liehon mukaan aktiivisesti keinoja huolehtia rakentajien ja asentajien työhyvinvoinnista ja fyysisesta jaksamisesta osana työturvallisuutta. Vaikka suunnittelu- ja rakennustyössä materiaalien turvallisuus, luotettavuus ja toimivuus ovat ykkösprioriteetteja, asentajaystävällisyys on merkittävä tekijä.

- Arvostamme toimittajia, jotka kehittävät tuotteistaan työkuormitukselta vähäisempiä ja edistävät sekä työntekijöidemme että aliurakoitsijoidemme fyysistä jaksamista, Lieho kertoo.

Skanska on tyytyväinen Gypsteel-rankaan, jota he käyttävät useissa kohteissaan.

- Ergonominen ja kevyt Gypsteel on hyvä esimerkki modernista ja työhyvinvointia parantavasta tuotteesta, jonka hyödyt on pystytty tutkimuksissa todentamaan, Lieho kuvailee.