Miksi teräs?

Kevyet, turvalliset ja lujat teräsrakenteet eivät lahoa eivätkä pala. Teräsrakenteiden huolto on edullista ja yksinkertaista; usein tarvitsee korjata vain teräsrunkoihin yhdistetyt muun materiaalin liitokset. Vähäisen huoltotarpeen ansiosta teräsrakenteiden elinkaarikustannukset jäävät alhaisiksi. Kysymys ei kuitenkaan ole vain rahasta, sillä lahoamaton teräs mahdollistaa terveellisen sisäilman. Teräs on myös ekologinen materiaali, sillä teräsrakenteet ovat pitkäikäisiä ja aina kierrätettävissä.

Miksi teräs on taloudellinen ja kokonaisedullinen

Taloudellinen

Kiinteistöön investoitava pääoma tuottaa nopeammin, ja lyhyt ja hallittu rakennusaika pienentää rakennuttajalle mahdollisesti lankeavia riskejä. Runkomateriaalina teräs on kevyt ja luja. Teräs on luotettavasti yhteenliitettävä muiden materiaalien kanssa.

Lyhyt rakennusaika

Teräsrungon pystytys on nopeaa. Kevyet ja mittatarkat komponentit ovat helposti ja nopeasti yhteenliitettävissä. Lyhyt rakennusaika säästää myös muita kustannuksia.

Lyhyt rakennusaika

Kestävä

Teräsrakenteiden pitkäaikaiskestävyys on tutkitusti markkinoiden paras. Teräs ei pala, ei lahoa, ja se sopii kaikkiin ilmasto-olosuhteisiin. Huoltotarve on hyvin pieni, mikä pienentää elinkaarikustannuksia.

Kevyt

Teräsranka painaa vain kolmasosan puurangan painosta. Komponenttien asentaminen on helppoa.

Teräs on kevyt

Joustava

Rakenteiden ja tilojen muunneltavuus on hyvä suunnittelu- sekä käyttövaiheessa. Terästä voidaan tarvittaessa työstää myös työmaalla.

Monipuolinen

Teräs soveltuu tilaohjelmaltaan ja julkisivuiltaan niin asuin- ja liiketilojen kuin julkisten tilojenkin runkomateriaaliksi. Se tarjoaa monia mahdollisuuksia rakennusten arkkitehtuurille.

Miksi teräs monipuolinen ja joustava antaa mahdollisuuksia arkkitehtuurille

Ekologinen

100%:sti kierrätettävä teräs on ekologisesti edullinen materiaali. Pientalon runkokomponenttien valmistamiseksi riittää neljä autonromua. Elementin valmistuksessa esivalmistetuista komponenteista ei synny jätettä. Teräsrunko voidaan kierrättää rakennuksen käyttöajan päätyttyäkin, toisin kuin muut materiaalit. Terästeollisuuden energiatehokkuus tuotettua terästonnia kohti on kehittynyt merkittävästi kuluneiden vuosien aikana. Samalla hiilidioksidipäästöt ovat huomattavasti vähentyneet.

Miksi teräs on ekologinen ja kierrätettävä

Aulis Lundell Oy panostaa voimakkaasti kestävään kehitykseen ja haluaa osoittaa tuotteidensa aiheuttaman hiilijalanjäljen avoimesti. EPD-ympäristöselosteet Lundellin Gypsteel-teräsrangoille sekä kevyille ja kantaville teräsprofiileille on nähtävillä täällä:www.aulislundell.com/epd

Voisiko teräsrakentaminen olla ratkaisu rakennusteollisuuden kosteusongelmiin? Lue lisää.