Termorangat ulkoseinien runkoratkaisuihin

Niin uudis- kuin korjausrakentamisessakin käytettävä teräksinen termoranka suojaa rakennusta kylmältä ja auttaa pidentämään sen elinkaarta. Teräsranka ei heikkene tai elä lämpötilojen vaihtelun tai kosteuden myötä, ei homehdu, eikä osallistu tulipaloon. Teräksisiä termorankoja voi huoletta varastoida ulkona, ilman suojamuovia. Teräsranka on myös 100% kierrätettävää, joten sen käyttöikä ei lopu rakennuksen käytön loputtua, vaan siitä voidaan kierrättää vahvaa terästä seuraavien rakennustenkin rankamateriaaliksi. Teräksisillä termorangoilla on kiistattomia etuja, joista on paljon hyötyä esimerkiksi julkisivujen saneerauksissa. Teräs on materiaalina mittatarkkaa. Lisäksi muotoiltu termoranka katkaisee kylmäsillan ja parantaa julkisivurakenteen energiatehokkuutta.

Pyörre-talon runko on tehty teräksisistä termorangoista

Rakennuksen ulkoseinä määrittelee sen ulkonäön. Julkisivun materiaali ja ulkonäkö ei välttämättä kerro mitään itse rungosta. Talon runkomateriaalina on perinteisesti käytetty joko puuta, hirttä tai kiveä. Teräsrunkoisia rakennuksia rakennetaan erityisesti silloin, kun halutaan keveitä ja kestäviä, suurikokoisia halleja tai esimerkiksi kauppakeskuksia. Mikään ei kuitenkaan estä sitä, etteikö myös kerros- tai omakotitaloa voi rakentaa teräsrunkoiseksi. Teräsrunkoisen rakennuksen julkisivumateriaalin voi valita täysin vapaasti, joten se soveltuu kaikkialle ja kaikkiin tyyleihin. Teräksisiä termo- eli lämpoprofiileita voi käyttää niin julkisivujen remonteissa kuin uusien rakennusten ulkoseinien rankanakin.Teräs on tämän päivän rakennusmateriaali; luja, mittatarkka ja kierrätettävä.

Termorankojen etuja:

 • Teräsrakenteiden kestävyys on tutkitusti markkinoiden paras
 • Teräs ei pala eikä lahoa, ja se soveltuu kaikkiin ilmasto-olosuhteisiin
 • Termorankarakenteisiin ei synny kylmäsiltoja
 • Lämmöneristävyys on optimaalisella tasolla
 • Kevyt ja kestävä rakenne
 • Nopea asentaa, mittatarkat rangat

Termoranka ehkäisee kylmäsillat

Heatmap Aulis Lundell Oy:n termorangan rei'ityksestä

Termo- eli lämpöranka on saanut nimensä siitä, että se ehkäisee tehokkaasti kylmäsillat. Kylmäsiltojen syntyminen ehkäistään uuman erityisellä rei'itysjärjestelmällä.Moderni uusi termoranka on lujempi ja lämpöarvoltaan aiempaa parempi. Aulis Lundell Oy:n valmistaman uuden termorangan lujuus on kohteesta riippuen 2–20% suurempi ja lämpöarvoissa saavutetaan paremmin uudet ja tulevat määräykset kuin vanhalla termorangalla. Paremmat tekniset ominaisuudet saavutettiin erityisen rei’ityksen avulla, jossa vähennetään lämmönjohtavuutta teräsrangassa. Profiilin muodt C, U, J, L, Z valmistetaan rei’ittämällä profiilin uuma uudella teknologialla.

Valmistustapa: rullamuovausteknologia
Materiaalit: S350GD+Z
Valmistuspituus: kohteen mukaan L = 1000–17000
Pituustoleranssi: 0/-5 mm

Termorankatuotteet

Valmistamme Lohjan tehtaallamme rullamuovausmenetelmällä laajan valikoiman mittatarkkoja termo- eli lämpörankoja. Jokaiseen tarpeeseen löytyy juuri oikeanmallinen termoranka. Vahvaa rakenneterästä olevat RY- ja ZR-ulkoseinärangat, SKY-ulkoseinäkiskot, lämpörainat ja -kulmat, sekä tarvittavat kiinnikkeet ja rankanauhat saa kaikki nopealla toimituksella. Kaikki tuotteet voi myös tilata verkkokaupastamme.Olemme kehittäneet tuotteistamme jo vuosikymmenien ajan sekä ympäristö- että asentajaystävällisiä. Terästuotteidemme asentaminen ei edellytä hitsaamista tai hiomista, ja niiden leikkaustarve työmaalla on vähäinen. Lopputuotteista ei myöskään muodostu mitään vaarallisia jätteitä.Terästuotteillemme voidaan taata oikein suunniteltuna vähintään sadan vuoden kestävyys.

tutustu termorankatuotteisiimme

Termorangat referenssit käyttökohteet Oodi

Käyttökohteet

Aulis Lundell Oy valmistamat lämpö- eli termorangat ovat täydellinen runkoratkaisu elementteihin ja julkisivuihin.Termorankoja voidaan käyttää julkisivujen lisäksi esimerkiksi katoissa, katteissa, lattioissa ja sisäseinien verhouksessa. Termorankoja käytetään niin uudis- kuin korjausrakentamiseen, yleisimpiä kohteita ovat teollisuus- ja liikerakennukset, urheilutilat, asuinrakennukset, varastot ja voimalaitokset. Lundell Oy:n valmistamia termorankoja on käytetty esimerkiksi Helsingin kaupunkikirjasto Oodin, Siltasairaalan, Helsinki-Vantaan Terminaali 2:n laajennuksen ja Pasilan kauppakeskus Triplan julkisivujen runkomateriaalina.

Lue lisää termorankojen käyttökohteista ja referensseistä

Termorankaisen ulkoseinärankenteen suunnitteluohjeita:

 • Ulkoseinien termorankojen lämmönjohtavuustaulukkoPDF

 • Ulkoseinien termorankojen mitoituskäyrästötPDF

 • Rakennedetaljit: tuulettuva seinärakennePDF

 • Rakennedetaljit: tuulettuva seinärakenneDWG

 • Rakennedetaljit: julkisivujen termorankarakenteetPDF

 • Rakennedetaljit: julkisivujen termorankarakenteetDWG

Termoprofiilit EPD ympäristöseloste kiertotalous Aulis Lundell Oy

Tutustu termoprofiilituotteisiimme